Voedselbank Hellendoorn is een vrijwilligersorganisatie, die wekelijks voedsel inzamelt en verstrekt aan mensen met een inkomen beneden het bestaansminimum. Daarmee wordt tevens voedselverspilling tegengegaan.
Van zowel producenten als plaatselijke supermarkten, brood- en groentewinkels ontvangen wij steeds minder goederen. Teneinde voedselverspilling tegen te gaan, plannen genoemde bedrijven hun inkopen steeds beter. Aan het einde van de dag worden producten waarvan de houdbaarheidsdatum bijna is verstreken, goedkoop verkocht. En dus krijgen wij deze als Voedselbank niet langer.
Onze klanten krijgen momenteel een standaard voedselpakket aangereikt, hoeveelheid aangepast op de samenstelling van het huishouden. Ervaring in het land leert dat enige keuzemogelijkheid bij de verstrekking drempelverlagend werkt voor de klant. Dat vraagt echter een aangepaste routing binnen de locatie en meer koelvitrines. Daarnaast krijgen we ook dit jaar minder voedsel van de supers en producenten en moeten tekorten dus bijkopen.